středa 18. listopadu 2015

Tahle Země patří všem! (fotogalerie z demonstrace)

A picture is worth a thousand words, říká se občas. A u demonstrací to platí dvojnásob.

Demonstrace Tahle Země patří všem se odehrála 17. listopadu v Praze a jejím cílem bylo vyslovit nesouhlas s rostoucí xenofobií ve společnosti a vyjádřit podporu uprchlíkům, kteří utíkají před válkou do Evropy.

Smyslem demonstrace Tahle Země patří všem bylo vyslovit nesouhlas s rostoucí xenofobií ve společnosti a vyjádřit podporu uprchlíkům, kteří utíkají před válkou do Evropy.

Účastníci se sešli na náměstí Míru a posléze se vydali přes Albertov na Václavské náměstí.

Mezi řečníky vystoupil také Martin C. Putna.

Michal Berg, člen vedení Strany zelených a IT podnikatel, děkuje všem dobrovolníkům, kteří pomáhali uprchlíkům na cestě do Evropy. Sám byl jedním z nich.

Demonstraci spoluorganizovalo uskupení Zleva proti xenofobii, za nějž promluvil Filip Vidímský.

Početnou skupinu na demonstraci představoval antinacionalistický blok...

... tvořený zejména akvtivisty ze žižkovského squatu Klinika.


Na demonstraci se sešli i lidé, kteří by se zřejmě v politické debatě neshodli. Jak jinak si vysvětlit, že hned vedle antinacionalistického bloku vlála nejen česká, ale také ukrajinská vlajka?

Proti projevům nenávisti!

Chcete bílé Čechy? Počkejte si na sníh!

#PrayForMiloš!

Již vzhůru!

Po konfliktu na Albertově došla demonstrace Tahle Země patří všem na Václavské náměstí, kde se setkala s účastníky demonstrace Karta pro příštího prezidenta, již lze chápat jako protest proti prezidentu ČR Miloši Zemanovi.

Na Václavském náměstí bylo nabito. V jednu chvíli se v jedno davu mísili účastníci vzájemně si odporujících demonstrací.